wiki:Nl:Help/Action/UpdateData

Bestand > Gegevens bijwerken

source:trunk/images/updatedata.png Toetsenbord sneltoets: Ctrl+U

Herlaad alle begrenzingsvakken in de huidige actieve gegevenslaag van de server.

Deze actie is uitgeschakeld, tenzij de huidige actieve laag een gegevenslaag is.

U zou Bestand->Gegevens bijwerken moeten uitvoeren als als u de gegevens in de huidige gegevenslaag wilt vernieuwen met de gegevens die op dit moment aanwezig op de server. Uw lokale bewerkingen zullen niet worden verwijderd door dit bijwerken! Zo werkt het:

Objecten, die u heeft toegevoegd of bewerkt, zullen niet worden beïnvloed door het bijwerken. Indien er nieuwe objecten op de server staan (in de tussenliggende tijd aangemaakt door andere gebruikers) zullen zij worden toegevoegd aan uw laag (en dus samengevoegd met uw eigen werk). Als de server objecten signaleert die zijn gewijzigd (d.i. een knoop werd verwijderd vanuit een weg of een tag werd aan een object toegevoegd), zullen deze wijzigingen worden toegepast op uw lokale laag, tenzij u ook een van deze objecten heeft gewijzigd.

In het kort: Als twee gebruikers één gebied tegelijkertijd bewerken, probeert JOSM beide versies samen te voegen. Als dat niet mogelijk is, zal het conflicten maken.

U zult deze conflicten handmatig moeten oplossen nadat het bijwerken is voltooid.

Voorbeeld: Stel u voor dat u een weg zoekt die er vreemd uitziet en u voegt de tag 'FIXME=please check this' toe. Maar tegelijkertijd zag iemand anders dezelfde fout en voegde de tag 'FIXME=does this way exist?' toe en uploadde die. Daarna klikte u op Bijwerken om de laatste versie van de server op te halen. In dit geval kan JOSM niet bepalen welke van de twee wijzigingen te behouden, dus zal het een conflict maken.

Opmerking:

  • U kunt conflicten niet vermijden door de gegevens niet bij te werken! Zij zullen gewoon iets later te zien zijn (bij het uploaden).
  • Updaten heeft hetzelfde effect als het opnieuw downloaden van het gebied (Downloaden als nieuwe laag niet geselecteerd).

Verouderd object in uw lokale gegevensset

Soms verwijdert een andere mapper een object op de server terwijl het nog steeds in uw lokale gegevensset staat. Deze objecten worden stale genoemd. Wanneer u de actie Bijwerken uitvoert, controleert JOSM of uw gegevensset verouderde objecten bevat en geeft het volgende waarschuwingsscherm weer:

Als u klikt op Controleren op de server, controleert JOSM op de server of potentieel verouderde objecten ook werkelijk verouderd zijn, d.i. of zij zijn verwijderd op de server. Indien mogelijk zal het de verouderde objecten uit uw lokale gegevensset automatisch verwijderen. Tenminste, als automatisch verwijderen niet mogelijk is, zal het conflicten maken die u handmatig kunt oplossen.

Als u deze controle niet wilt uitvoeren, kunt u afbreken door te klikken op Negeren. U kunt de controles altijd later nog uitvoeren.

Zie ook


Terug naar menu Bestand
Terug naar Help

Last modified 3 years ago Last modified on 2016-01-23T19:07:19+01:00