wiki:Da:Help/Action/Delete

Redigér > Slet

source:trunk/images/dialogs/delete.png Tastaturgenvej: Ctrl+Del

Lader brugeren slette punkter og andre objekter.

Sletning af objekter

Brugeren kan klikke på et objekt, som, hvis muligt, vil blive slettet.

  • Hvis et punkt ikke er en del af en vej, vil punktet blive slettet.
  • Hvis et punkt er en del af en vej vil punktet blive slettet.
    • Hvis punktet var for enden af en vej, vil vejen blive afkortet.
    • Hvis punktet var midt i en vej, vil vejen blive ændret, så den forløber mellem de resterende punkter.
  • Hvis brugeren klikker på en vej, så vil vejen og andre tilknyttede punkter, som ikke bliver brugt af noget andet, blive slettet.

Hvis Alt holdes nede når denne funktion bruges, vil vejen og dens tilknyttede ubrugte punkter blive slettet.

Hvis Shift holdes nede når denne funktion bruges, vil det segment du klikkede på, blive fjernet fra vejen og vejen blive delt i to.

Hvis Ctrl holdes nede for når du slipper knappen, vil objekterne og alle deres referencer blive slettet. Den nøjagtige definition af alle deres referencer er:

  • Hvis et punkt slettes, vil punktet og alle veje og områder, som punktet er en del af, også blive slettet.
  • Hvis en vej slettet, vil kun vejen og ikke nogen punkter blive slettet.
  • Hvis et område bliver slette, vil kun området blive slettet

Følgende tastaturgenveje er defineret:

  • Hvis brugeren ikke trykker på Ctrl og objektet har nogen referencer, vil brugeren blive informeret, og der slettes ingenting.

Bemærk: I nogen Linux miljø'er (f.eks. KDE) bliver Alt-klik hændelsen fanget for at foretage handlinger som at trække vinduet på tværs af skærmen. For at få denne kombination tilbage til JOSM skal du åbne kontrolcenteret, klikke på Skrivebord, Vinduesopførsel, Handlinger og ændre ændringstasten til noget andet end Alt.

Sletning af et objekt der er en del af relationer

Hvis du sletter et objekt som er del af en relation skal objektet fjernes fra relationen. JOSM gør ikke dette stille. Derimod vises følgende bekræftelses dialog:

Listen viser fra hvilke relationer (anden kolonne i tabellen) objektet (eller objekterne, hvis du sletter mere end et objekt) skal fjernes.

Klik på Annuller hvis du ikke ønsker at fjerne objekterne fra disse relationer. I dette tilfælde sletter JOSM heller ikke objekterne, handlingen afbrydes. Klik på OK hvis du ønsker at fjerne objekterne fra de viste relationer.

Se også


Tilbage til Hjælpeforsiden

Last modified 6 years ago Last modified on 2012-02-24T08:27:15+01:00