[[TranslatedPages(revision=16)]] = Bestand > Selectie uploaden = [[Image(source:trunk/images/uploadselection.png,middle)]] ''Toetsenbord sneltoets:'' '''{{{Ctrl+Alt+Shift+U}}}''' '''Eén enkel aangepast [wiki:/Nl:Help/Concepts/Object object] of een willekeurige collectie van aangepaste objecten uploaden naar de server.''' Bekijk ook [[Image(source:trunk/images/upload.png,20)]] [wiki:/Nl:Help/Action/Upload Uploaden naar OSM] om een overzicht te krijgen over hoe uploaden werkt en waaraan te denken vóór het uploaden. {{{ #!html
Wees alstublieft voorzichtig met het bewerken en uploaden van gegevens. Indien u twijfelt of alles wel OK is, laat het uploaden dan achterwege en sla het gebied lokaal op op de harde schijf, controleer wat u nodig vindt en probeer het later nog eens.
}}} [[PageOutline(2-4,Inhoudsopgave,inline)]] == Eén enkel aangepast object naar de server uploaden == * Klik op een aangepaste knoop of een aangepaste weg of selecteer een aangepaste relatie in det dialoogvenster Relatie * Klik op ''Bestand -> Selectie uploaden'' * Het volgende dialoogvenster geeft het object weer dat u heeft geselecteerd voor het uploaden:[[BR]] [[Image(wiki:Help/Action/UploadSelection:upload-selection-dialog.png,margin-left=30)]][[BR]] * Klik op '''Doorgaan''' om door te gaan naar het [[Upload Dialog|dialoogvenster Uploaden]] en het uploaden te voltooien. == Meerdere aangepaste objecten naar de server uploaden == * Selecteer meerdere knopen, wegen of relaties * Klik op ''Bestand -> Selectie uploaden'' * Het volgende dialoogvenster geeft het object weer dat u heeft geselecteerd voor het uploaden:[[BR]] [[Image(wiki:Help/Action/UploadSelection:upload-selection-dialog-multiple.png,margin-left=30)]][[BR]] In this dialog, you can still change the list of objects to upload. Just modify the selected entries in the upper list. * Klik op '''Doorgaan''' om door te gaan naar het [wiki:/Nl:Help/Action/UploadDialog dialoogvnester Uploaden] en het uploaden te voltooien. == Een lokaal verwijderd object van de server verwijderen == Wanneer u een object in JOSM verwijdert, wordt het alleen gemarkeerd als zijnde verwijderd. Het is nog steeds beschikbaar in de lokale gegevensset, hoewel het niet meer wordt weergegeven en u het niet meer kunt selecteren. Niettegenstaande dat kunt u een lokaal verwijderd object naar de server uploaden. In dat geval wordt het object ook op de server verwijderd. * Klik op ''Bestand -> Selectie uploaden'' * In het onderste gedeelte van de volgende selectie kunt u lokaal verwijderde objecten selecteren die naar de server zouden moeten worden geüpload:[[BR]] [[Image(wiki:Help/Action/UploadSelection:upload-selection-dialog-deleted-objects.png,margin-left=30)]][[BR]] In dit voorbeeld wordt één lokaal verwijderd object naar de server geüpload. * Klik op '''Doorgaan''' om door te gaan naar het [wiki:/Nl:Help/Action/UploadDialog dialoogvenster Uploaden] en het uploaden te voltooien. == Veel gestelde vragen (FAQ's) == === Ik heb een object geselecteerd maar het verschijnt niet in het dialoogvenster Selectie uploaden wanneer ik op ''Bestand -> Selectie uploaden'' klik. Waarom is dat? === Het object moet zijn '''aangepast''' om te kunnen verschijnen in het dialoogvenster Selectie uploaden om te kunnen worden geüpload. * Een '''nieuw object''' is altijd aangepast. * Een '''bestaand object''', gedownload vanaf de server, is alleen aangepast indien u een tag heeft gewijzigd, het object heeft verplaatst, knopen aan een weg heeft toegevoegd of verwijderd, etc. sedert de laatste upload. Indien een object dat u heeft geselecteerd niet wordt weergegeven in het dialoogvenster Selectie uploaden, dan is het waarschijnlijk niet aangepast. === Ik heb één enkele verwijderde knoop geselecteerd voor uploaden maar het dialoogvenster Uploadenheeft weer dat aanvullende knopen en wegen worden geüpload. Waarom is dat? === Soms is het niet mogelijk exact de set objecten die u heeft geselecteerd voor het uploaden te uploaden. JOSM completes your selection with additional objects from the local dataset if necessary. Here're two examples: * If you try to upload a modified way which includes new nodes, JOSM makes sure that the new nodes are uploaded too, because otherwise the way would be invalid on the server. * If you try to upload a deleted node which is still in use by way on the server, JOSM makes sure that the way is deleted too, if possible. == See also == * [[Image(source:trunk/images/upload.png,20)]] [wiki:/Help/Action/Upload Upload to OSM] * [wiki:/Help/Concepts/Conflict What is a conflict?] ---- Back to [wiki:/Help/Menu/File Menu File][[Br]] Back to [wiki:/Help Main Help]