wiki:Da:Help/Action/Purge

Rediger > Ryd…

source:trunk/images/purge.png Tastaturgenvej: Ctrl+Shift+P (Kun eksperttilstand)

Ryd handlingen lader dig ryde op i dine datalag, ved at fjerne de markerede objekter fra laget. Dog vil de, i modsætning til source:trunk/images/dialogs/delete.png slet handlingen, ikke blive slettet på serveren når du uploader dine ændringer.

Det er som JOSM helt glemmer disse objekter og at de aldrig har været downloadet.

Advarsler

Afhængige objekter

Når du rydder et punkt fra en vej, kan vejen ikke eksisterer uden dets punkt, så den bliver også ryddet. JOSM vil advare dig i dette tilfælde og lader dig undersøge de yderligere objekter der skal ryddes ud over den original markering.

Det samme sker hvis du rydder et nyt objekt (id:0) der er medlem af en relation. Medlemmer med et positivt id kan ryddes uden at påvirke relationen. Deres status vil være ej-komplet efter rydning.

Hvis du får denne advarsel, kan du sagtens fortsætte, men vær opmærksom på at flere objekter bliver ryddet, end oprindeligt markeret.

Ændrede objekter

Hvis du rydder ændrede objekter, vil disse ændringer gå tabt. Dette kan være ønskeligt, med du vil blive advaret.

Ryd Fortryd/Gendan bufferen

Denne indstilling foreslås til at frigive ressourcer (hukommelse). Men stol ikke på det (endnu). Hvis du mangler hukommelse, er den bedste mulighed stadig at source:trunk/images/save.png gemme (det delvist ryddede) laget og genåbne det i en ny instans af JOSM.

Se også


Tilbage til Menuen Rediger
Tilbage til Hjælpeforsiden

Last modified 5 years ago Last modified on 2013-06-29T22:06:33+02:00